Još pet dana, pa gašenja u KAP-u?

Predstavnik Vlade Crne Gore u bordu direktora Kombinata aluminijuma Podgorica Nebojša Dožić izjavio je da je budućnost te fabrike pod znakom pitanja.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

12:28

Default images

KAP i dalje potresa nerešeno pitanje snabdevanja električnom energijom, a za rešavanje tog problema ostalo je još pet dana, poručuje Dožić.

"Nadam se da će se pojaviti neko rešenje u medjuvremenu. Ukoliko ga ne bude, pristupićemo gašenju ćelija", rekao je Dožić.

Istovremeno, kako prenose podgorički mediji, ruski menadžment KAP-a pravi spisak od 600 radnika koji su višak u fabrici.

Predsednik Sindikata KAP-a Rade Krivokapić kazao je da zaposleni neće dozvoliti nova otpuštanja i po cenu štrajka.

Na tim spiskovima bi trebalo da se nadje oko 600 zaposlenih od postojećih 1.200, što znači da pola radnika strahuje hoće li ostati bez posla.

Zabrinjava i to što poslodavac u ovom trenutku nema novca da izmiri obaveze prema tim radnicima, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: