CG: Naređeno smanjenje plata

Kompanije u državnom vlasništvu imaće rok od 15 dana da smanje zarade na nivo od najviše jedne i po prosečne plate u državi, saznaju podgoričke Dnevne novine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2013.

10:20

Default images

Plate bi trebalo da smanje direktorima, pomoćnicima direktora, savetnicima i sekretarima.

Vlada Crne Gore će na narednoj sednici usvojiti nove zaključke, prema kojima će plate nižeg ranga od direktora firme moći da iznose oko 720 evra, a ne kao do sada 1.500 evra, prenosi portal Analitika informaciju DN-a.

Motiv za novu odluku Vlade Crne Gore bila je, kako se navodi, analiza na osnovu koje je utvrđeno da pojedine kompanije nisu sprovele njene zaključke iz maja prošle godine.

Merama će biti definisano i usklađivanje zarada zaposlenima koji ne pripadaju menadžmentu u skladu sa koeficijentima u državnoj upravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: