Čačanski čips ide u supermarkete

Čačanski čips i flips naći će se do kraja meseca u svim supermarketima u Srbiji izjavio je Tanjugu direktor preduzeća "Čipsi vej", Tomislav Bajević.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.05.2013.

14:49

Default images

Prema njegovim rečima, za proteklih mesec dana plasirano je sedam šlepera robe zemljama u okruženju.

"Najveću količinu proizvoda izvezli smo u Makedoniju i Crnu goru, a iduće nedelje kreće šleper flipsa i čipsa za Bosnu i Hercegovinu", naveo je Bajević i dodao da je na Kosovo i Metohiji plasirano već četiri šlepera.

Generalni zastupnik prodaje za Crnu Goru je firma "Voli trejd", koja objedinjuje nacionalni lanac marketa i ima najjaču distributivnu mrežu, za BiH preduzeće "Union fud", dok u Makedoniji "Čipsi vej" ima svoje predstavništvo.

Za sat vremena, kako je kazao, proizvede se 480 kilograma čipsa i 150 kilograma flipsa po liniji. Za ove artikle trenutno su u funkciji po dve proizvodne trake.

"Kupci su veoma zadovoljni kvalitetom naših proizvoda, a početkom juna krećemo sa velikom reklamnom kampanjom čiji će nosilac biti Željko Samardžić", istakao je on.

Trenutno se kupuje potpuno nova oprema za proizvodnju pirea, naglasio je Bajević izrazivši očekivanje da će se i on uskoro naći na srpskom i ino tržistu.

Prema njegovim rečima, od poljoprivrednika sa područja Čačka ugovoren je otkup šest miliona kilograma krompira po fiksnoj ceni. Inače, Fabrika za proizvodnju čipsa osnovana je 1962. godine kao PIK"Čačak", a privatizovana 2005. kada ju je kupio beogradski biznismen Slaviša Purić.
Fabrika je pet godina kasnije otišla u stečaj, a septembra 2012. prodata je konzorcijumu od tri lica za milion evra.

Trenutno upošljava 66 radnika, a u narednom periodu, kako kaže Bajević, očekuje se i prijem novih, obzirom da je obim proizvodnje sve veći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: