Prazan džep ne kupuje nameštaj

Besparica je odložila opremanje stana novim nameštajem za neka bolja vremena. Prodaja fotelja, komoda, ormana bukvalno je prepolovljena u domaćim salonima.

Izvor: Novosti

Utorak, 07.05.2013.

21:38

Default images

Iako izvoz beleži blagi rast, u Srbiji je kupaca sve manje.

Ni odloženo plaćanje na više meseci, ni česta akcijska sniženja, nisu od pomoći. Pojedini komadi jeftiniji su i do 70 odsto, ali praznom džepu to i nije neka uteha. Prodaja se svodi mahom na jeftinije garniture, ležajeve, stolove

"Pad kupovne moći značajno je smanjio promet na domaćem tržištu nameštaja, u zavisnosti od artikala od 20 do 40 odsto", potvrđuje i Vladimir Burda, sekretar Udruženja za šumarstvo i preradu drveta pri PKS.

"U protekloj godini izvoz nameštaja povećan je za 3,3 odsto u odnosu na 2011. godinu, dok je uvoz jeftinog nameštaja iz Kine porastao za 3,8 odsto".

Generalni direktor "Simpa" Slađan Disić kaže da se u njihovim salonima često organizuju akcijska sniženja, na kojima su fotelje, kreveti i komode i do 70 odsto povoljniji.

Uobičajeno svakog meseca, u salonima "Forma ideale" organizuju se akcijska sniženja. Nude i poček, bez kamate do 180 dana, kupovina preko interneta uz besplatnu isporuku na kućnu adresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: