Naši lekari za Saudijsku Arabiju

Saudijska Arabija želi da angažuje srpske lekare svih specijalnosti, izjavio Rasim Ljajić posle razgovora u Džedi.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

15:51

Default images

Oblasti građevine i poljoprivrede definisane kao najvažnije za razvijanje budućih ekonomskih odnosa dve zemlje, istakao srpski ministar trgovine i telekomunikacija.

Ljajić je, tokom dvodnevne zvanične posete Saudijskoj Arabiji, razgovarao sa prestolonaslednikom Džede,princom Selmanom bin Abdulazizom, šefom diplomatije Saudom al Fejsalom, kao i sa ministrom trgovine Teofikom al Rabijom.

Ljajić je rekao da Srbija ima interes da naše građevinske firme učestvuju u realizaciji infrastrukturnih objekata u Saudijskoj Arabiji, s obzirom da je ta država izdvojila 350 milijardi dolara za te namene.

"S druge strane, njihove kompanije su zainteresovane za ulaganje u poljoprivredu i proizvodnju hrane u Srbiji i mi smo u tom cilju danas napravili i prve kontakte sa zainteresovanim saudijskim firmama", rekao je Ljajić.

Saudijska strana je iskazala želju za angažovanjem naših lekara svih specijalnosti kao i srednjeg medicinskog osoblja, uzimajući u obzir deficit zdravstvenog kadra u Saudijskoj Arabiji, navodi se u saopštenju.

"Takođe smo dogovorili formiranje poslovnog saveta Saudijske Arabije i Srbije, koje će činiti poslovne zajednice iz jedne i druge zemlje, kao i potpisivanje jednog krovnog sporazuma o ekonomskoj saradnji, što će doprineti i formiranju mešovitog međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju", istakao je Ljajić i dodao da prostora za saradnju ima i u oblasti turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: