Jat pozajmljuje 2 aviona od Adrije

Jat položio depozit od 450.000 $ za trogodišnji najam dva aviona Airbus A319s od slovenačkog avio prevoznika Adria ervejz, prenose specijalizovani portali.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

10:53

Default images

Očekuje se da će letelice stići u Beograd poslednje nedelje maja ili u prvoj sedmici juna, te da će ući u upotrebu tokom sledećeg meseca, piše Danas.

Dva airbusa, koji su i dalje u saobraćaju na Adrijinim linijama su u odličnom stanju, proizvbedeni su pre tri godine. Dok budu leteli za srpsku kompaniju, održavaće ih Adria ervejz Tehnika u Ljubaljani. Oni su i dalje na rasporedu letova Adrie za jun, uglavnom iz Prištine za odredišta u Nemačkoj, ali se očekuje da će ovaj dokument biti revidiran narednih nedelja.

Osim iznajmljivanja dva aviona od Adrije, Jatovu flotu trebalo bi da pojača i Boing 737-200 u vlasništvu srpskog Aviogeneksa. Ta letelica je proizvedna 1987. (svojevremeno je nosila ime Zadar), ali je ipak mlađa od većine aviona u vlasništvu Jat ervejza koji pokušava da ovim nabavkama prevaziće hroničnu nestašicu aparata za pokrivanje razruđenog reda letenja.

Prema najavama, Jat bi u narednom periodu mogao da iznajmi još dva airbusa A320s i jedan klipni ATR72. Na tržištu takvih aviona teže je naći kvalitetnu letelicu za najam, pa se odustalo od prvobitnog plana o lizingu dva ATR-a. Treći airbus koji će leteti pod oznakom srpskog prevoznika najverovatnije će biti iznajmljen od neke od kompanija koje se bave lizingom letelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: