Da li Italiji treba paket pomoći?

Italija bi mogla da zatraži paket pomoći, uprkos formiranju nove vlade i izbegavanju krize, saopšteno je danas iz američke agencije za kreditni rejting Mudis.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.04.2013.

09:59

Default images

"Još ne možemo odbaciti mogućnost da će Italija zatražiti pomoć od Evropske centralne banke i Evropskog stabilizacionog mehanizma", izjavio je Ditmar Hornung iz Mudisa za italijanski list "Republika", a prenosi Rojters.

Premijer novoformirane italijanske vlade Enriko Leta juče je položio zakletvu, a danas će se o njegovom imenovanju izjasniti parlament.

Horning je rekao da će Mudis pratiti sposobnost nove vlade u reorganizovanju ekonomije.

"Moraćemo da proverimo posvećenost nove vlade i njenu sposobnost da odlučno sledi velike strukturne reforme koje su zemlji potrebne da poboljša svoju kreditnu sposobnost", rekao je Hornung i dodao je da je situacija za sada veoma teška.

Mudis je saopštio u petak da je zadržao suvereni kreditni rejting Italije na "Baa2", zahvaljujući razumno niskim troškovima finansiranja zemlje i njenom primarnom suficitu.

Mudis je, medjutim, zadržao negativnu prognozu rejtinga zemlje zbog nastavka ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: