Ilić: Koridor 11 ide izvanredno

Ministar građevinarstva i urbanizama Velimir Ilić izjavio je da je opština Gornji Milanovac zbog izgradnje Koridora 11 najveće gradilište u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

18:30

Default images

Prema njegovim rečima, na Koridoru 11 radi se intenzivno, u Takovu, Šaranima, Brađanima, odnosno na čitavoj trasi od Ljiga do Čačka, uposlen je veliki broj radnika, a stanje na terenu je izvanredno.

Auto put je već ušao na teritoriju grada Čačka, rekao je Ilić Tanjugu i izrazio nadu da će se tim tempom nastaviti. Na pitanje novinara kako komentariše protest građevinara, ministar je odgovorio da oni imaju veliki problem.

"To nije stvar samo resornog ministarstva, jer su svi računi plaćeni i obaveze izmirene. Međutim, ima veze sa otpisom pojedinih potraživanja građevinarima, čiji su vlasnici u zatvoru, a imovina preduzeća je stavljena pod nadzor specijalnog suda", rekao je Ilić i dodao da postoje putarske firme koje imaju na stotine mašina i mnoštvo opreme.

Nisu im otpisani dugovi, imaju velike režije, nije bilo socijalnih programa, kao što je slučaj s "Mostogradnjom", a broj proizvodnih radnika se desetostruko smanjio, objasnio je Ilić.

On je najavio da će sutra imati sastanak s ministrima Mlađanom Dinkićem, Vericom Kalanovićevom, Milutinom Mrkonjićem, Selakovićem i Jovanom Krkobabićem povodom tog pitanja.

Građevinari, prema njegovim rečima, moraju imati svoje mesto i uzeti deo posla. Treba im obezbediti bankarske garancije i avanse, jer su mnoge firme u stečaju i ne mogu da se pojave na tenderima.

"Ovo je opšti problem koji mora da reši cela vlada, ako želi da se građevinarstvo oporavi i živi", naglasio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: