"Šta radi antikorupcijski tim"?

Direktor Srbijagasa Dušan Bajtović izjavio je da nije obavešten o programu restrukturiranja tog javnog preduzeća.

Izvor: Beta

Utorak, 23.04.2013.

14:25

Default images

On je ukazao da ne postoji pravni osnov za postojanje Antikorupcijskog tima Ministarstva energetike i dodao da se ne zna šta je namena Antikorupcijskog tima.

"Oni, po meni, nemaju status ovlašćenih lica. Mi smo se u vezi sa tim obratili Vladi i napisali odgovarajuće pismo sa upozorenjem da se to dešava. Ne dolaze oni samo u Srbijagas, nego smo mi verovatno najinteresantniji", kazao je Bajatović.

Po rečima direktora, Ministarstvo ima pravo da traži sva dokumetna Srbijagasa, uključujući i ona koja imaju oznaku "poslovne tajna", i to preduzeća je dužno da ih dostavi. On je dodao da svakodnevno komunicira s Ministarstvom energetike.

Na pitanje o tome šta mu je problem da pusti antikorupciijski tim u Srbijagas, ako ne krije ništa, Bajatović je rekao da on ne zna šta je namena tog tima i da li radi po zakonu. Uz ocenu da ne postoji pravni osnov za postojanje specijalnih antikorupcijskih timova, Bajatović je kazao da ne vidi razlog za njihovo postojanje i da se postavlja pitanja pod čijom su oni kontrolom.

Bajatović je naveo da postoje Ministarstvo unutrašnjih polova, Bezbednosno-informativna agencija, Poreska inspekcija, Finansijska policija i Budžetska inspekcija i da svi oni dolaze u preduzeće i rade svoj posao.

"Zamislite da svaki ministar formira svoj privatni antikorupcijijski tim. Otkud ja znam kave su posledice rada tog tima!? Mislite da će raditi po zakonu, a možda i neće", kazao je Bajatović.

On je najavio da će u četvrtak na konferenciji za novinare u Beogradu govoriti o resturkturiranja Srbijagasa.

"Hoćemo da objasnimo naš položaj. Ne znam šta je rečeno i šta je predstavljeno", rekao je Bajatović.

Ministarka enegetike Srbije Zorana Mihajloviće predstavila je plan restrukturiranja Srbijagasa po kojem će to javno preduzeće biti podeljeno da dva dela i izrazila očekivanje da će Antikorupcijski tim njenog ministarstva obaviti svoj posao u tom javnom preduzeću.

Bajtović je nedavno potvrdio da je odbio da pusti da Antikorupcijskog tim Ministastva energetike uđe u Srbijagas i obavi kontrolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: