Nema prodaje Komercijalne banke

Ugovor potpisan između Republike Srbije i četiri strana akcionara Komercijalne banke biće izmenjen, odlučila je u ponedeljak Vlada Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

09:40

Default images

Paraf na sporazum o izmeni ugovora sa EBRD, IFC, nemačkim DEG-om i Svedfondom, staviće ministar finansija Mlađan Dinkić, pišu Novosti.

U Ministarstvu finansija ističu da je reč samo o redovnom usaglašavanju akcionara.

"Reč je o tehničkom aneksu", rekao je Mlađan Dinkić, ministar finansija.

" Uopšte se ne planira privatizacija Komercijalne banke, jer ne postoji nijedan razlog za to. Ona je trenutno vodeća banka u Srbiji i ostaće i u budućnosti u većinskom državnom vlasništvu".

Menadžment Komercijalne banke ranije je najavljivao da bi na privatizaciju ove banke trebalo da bude stavljen moratorijum u narednih pet godina, za šta je, krajem 2012, postojala inicijativa svih njenih vlasnika.

Republika Srbija je, posle lanjske dokapitalizacije, zadržala udeo od 42,596 odsto vlasništva u Komercijalnoj banci. EBRD je postala manjinski akcionar Komercijalne banke 2006. godine kada je sa državom potpisala ugovor o dokapitalizaciji 25 odsto kapitala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: