Potrebno još novca za obilaznicu

Na beogradskoj obilaznici u toku su radovi na petlji Batajnica i deonici od Dobanovaca do Ostružnice. Za nove deonice potrebno obezbediti novac, pišu “Novosti”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2013.

21:42

Default images

“Večernje novosti“ konstatuju da je na obilaznici oko Beograda urađen veliki posao, kao i da radovi ne prestaju, a na deonicama prema Bubanj potoku i Pančevu tek predstoje.

Ljudi i mehanizacija trenutno su raštrkani duž koridora, završavaju poslove za koje je novac ranije obezbeđen iz kredita evropskih banaka, dok nastavak izgradnje na sektorima gde bageri do sada nisu kročili, čeka nova zaduženja i tranše.

U preduzeću "Putevi Srbije" podsećaju da se obilaznica sastoji iz deonica A, B i C. Na prvoj, od Batajnice do Dobanovaca, završena je trasa i petlja Dobanovci, a u toku su radovi na petlji Batajnica, odnosno na drugom kraku vijadukta.

Na deonici od Dobanovaca do Bubanj potoka, u toku su radovi na potezu od Dobanovaca do Ostružnice. Putari grade deonicu auto-puta E70 i E75, od petlje Dobanovci do mosta ‘broj 8’ preko Save na sektorima B1, B2 i dela B3 obilaznice oko Beograda”, dodaju u "Putevima Srbije"

“To je druga faza radova koja podrazumeva izgradnju leve kolovozne trake posmatrano u pravcu rasta stacionaže, ukupne dužine oko deset kilometara. Ugovor za izvođenje radova je potpisan u junu 2012. sa združenim preduzećem: ‘Ratko Mitrović-Niskogradnja’ - GP ‘Planum’, a finansiraju se iz zajma EIB”, objašnjavaju u “Putevima Srbije”.

Sada se čeka nastavak druge faze radova na izgradnji petlji Petlovo brdo i Orlovača. Otvaranje ponuda završeno je 5. aprila, a u toku je procena tendera.

Putari će rukave tek da zasuču na delu od Avalskog puta do Bubanj potoka, kao i na deonici od Bubanj Potoka do Pančeva (E-70).

U "Putevima Srbije" objašnjavaju da se nastavak radova na ovim delovima obilaznice mogu očekivati kada sredstva budu obezbeđena.

Podsetimo, Ministarstvo saobraćaja i preduzeće Koridori Srbije vode intenzivne pregovore s brojnim zainteresovanim kompanija iz celog sveta za završetak obilaznice oko Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: