Pajtić: Zapošljavanje najveća briga

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da nema većeg i značajnijeg prioriteta ni za jednu administraciju od stvaranja uslova za zapošljavanje.

Izvor: B92

Petak, 19.04.2013.

16:11

Default images

Pajtić je rekao da je Vlada Vojvodine samo preko Pokrajinskog sekretarijata za privredu i zapošljavanje u protekle četiri godine zaposlila 26.113 ljudi, a ove godine posao će dobiti više od 2.150 ljudi neposredno i još oko 2.000 u saradnji sa lokalnim samoupravama.

"Da se poštuje Ustavni minimum, kapacitet bi bio pet puta veći. Umesto 4.000 moglo bi u Vojvodini biti oko 20.000 novozaposlenih," rekao je Pajtić i najavio da će i sekretarijati za nauku i tehnološki razvoj i međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, preko VIP Fonda, biti uključeni u programe otvaranja novih radnih mesta.

U Bačkoj Palanci danas su potpisani ugovori o korišćenju subvencije Vlade Vojvodine za otvaranje 40 novih radnih mesta u autotransportnom preduzeću "Dunavprevoz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: