Jat uzima avione od Adrija ervejza

Srpski avioprevoznik Jat ervejz će od slovenačke kompanije Adria ervejz uzeti na lizing dva Erbasa A319, na tri godine, a avione će održavati "Jat Tehnika".

Izvor: Tanjug

Petak, 19.04.2013.

15:48

Default images

I na portalu Ex-Yu Aviation objavljeno je da će Adrija ervejz Jatu dati na lizing dva Erbasova aviona tipa A319.

Prema pisanju ovog portala, JAT će avione iznajmiti na period od tri godine, a trebalo bi da ih dobije u maju.

Adrija ervejz je sada u procesu restrukturiranja, a ova kompanije je 2010. uzela u zakup dva Erbasa. Taj potez je, međutim, tada naišao na kritike, jer su avioni navodno premali za čarter letove, odnosno previše veliki za regularne rute Adrija ervejza.

Adrija plaća 250.000 dolara mesečno za svaki Erbasov avion sa 135 sedišta i još nije jasno koliku cenu će Jat plaćati Adriji. Adrijin ugovor s Erbasom ističe u 2013. godini, a ukoliko slovenačka aviokompanija odluči da ranije raskine ugovor, suočiće se sa velikom kaznom. Pored ova dva aviona, Adrijinu flotu čine Erbasovi avioni A320, četiri aviona tipa CRJ900 i pet aviona tipa CRJ200.

Prošle godine, ova kompanija je zabeležila neto gubitak od 10,8 miliona evra, manje nego u 2011, kada su gubici kompanije premašili 12 miliona evra.

Izvršni direktor Adrije Mark Anžur nije ni potvrdio, ni negirao tvrdnje o iznajmljivanju aviona Jatu, rekavši samo da je zadovoljan poslovanjem kompanije u prva četiri meseca ove godine, navedeno je na portalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: