DS vs. URS, ko je zadužio zemlju?

DS upozorava na veliko zaduživanje zemlje i pita aktuelnu vlast šta je sa najavljenim investicijama. URS odgovara da oni vraćaju dugove koje su drugi napravili

Izvor: Beta

Petak, 19.04.2013.

12:23

Default images

"Sramota je da Demokratska stranka, za čije vlade je dug ove države skoro udvostručen, bilo kome drži lekcije o načinu na koji treba voditi ekonomiju Srbije", kaže Marko Selaković, portparol URS-a reagujući na izjave Aleksandre Jerkov.

Prema njegovim rečima, potpuno je neverovatno da DS neprestano ponavlja neistine koje se tiču zaduživanja države i stranih investitora.

"Valjda misle da stotinu puta ponovljena laž može da postane istina, ali vreme marketinških izjava je prošlo. Sada je najveći patriotizam borba za svakog čoveka, svako selo, svaki grad i region naše države, a najveća obaveza da se stvore uslovi da se svi regioni podjednako razvijaju", navodi URS u svom saopštenju.

"Ovu vladu čine ozbiljni ljudi, a o nama govore dela, a ne politički marketing. Bez obzira na marketinške izjave građani vide Fijat u Kragujevcu, fabriku Boš koja se gradi u Pećincima, predstavnike Al Dahre koji potpisuju ugovor koji će obezbediti navodnjavanje našeg plodnog poljoprivrednog zemljišta", rekao je Selaković.

Prema rečima Selakovića, za mandata ove Vlade, Srbija je počela da vraća dugove, skupe kredite zamenjuje jeftinim, a otplaćuje se i 435,8 miliona dolara dela kredita Londonskom klubu poverilaca, za koliko će biti smanjen javni dug Srbije.

Selaković poručuje DS-u da se "okane politikanstva i neka se bavi svojim problemima".
Foto: Tanjug
Ranije danas, Demokratska stranka (DS) upozorila je da se Vlada Srbije za poslednjih osam meseci zaduživala prosečno pola milijarde evra mesečno.

Stranka je upitala predsednika Srbije Tomislava Nikolića gde su 10 milijardi evra investicija godišnje koje je Srpska napredna stranka (SNS) obećavala u izbornoj kampanji.

DS je upozorio da je vlada za osam meseci zadužila svako domaćinstvo za 160 evra. Na konferenciji za novinare, portparolka DS-a Aleksandra Jerkov je navela da je 30. jula kada je formirana vlada SNS, Socijalističke partije Srbije (SPS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) dug bio 15,84 milijarde evra, a 31. marta 2013. iznosio je 19,39 milijardi evra.

"SNS, SPS i URS zadužili su Srbiju za 3,5 milijardi evra i to građani nisu primetili jer se govori o drugim stvarima", kazala je Aleksandra Jerkov.

Ona je upitala SNS kako je mogao da ekonomiju i celokupne finansije poveri lideru URS-a Mlađanu Dinkiću čije je hapšenje najavljivao SNS nekoliko meseci pre nego što su sa njim sastavili vladu.

Potpredsednik DS-a Goran Ćirić rekao je da je za osam meseci vlade SNS, SPS i URS bilo manje od 100 miliona evra investicija i to na osnovu ugovora koje je sklopila prethodna vlada koju je vodio DS.

"Nijedna investicija od ugovora nove vlade do sada nije realizovana", kazao je Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: