EPS ulaže u rudarski sektor

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović najavio je da će prioritet EPS-a u narednom periodu biti investiranje u rudarski sektor.

Izvor: Beta

Sreda, 10.04.2013.

16:58

Default images

Prilikom obilaska Rudarskog basena Kolubara, Obradović je novinarima na površinskom kopu Polje D rekao da analize pokazuju da postoji neravnoteža u razvoju pojedinih delova EPS i da je rudarski sektor zapostavljen.

"Svedoci smo situacije da su danas naše termoelektrane u mnogo boljem stanju, ali imamo minus od tri miliona tona uglja koji bismo mogli da konzumiramo u našim termoelektranama, ali zbog neravnomernog razvoja to nismo u mogućnosti", rekao je generalni direktor EPS-a.

Obradović je istakao da je jedan od glavnih ciljeva novog rukovodstva kompanije i povećanje bezbednosti i zaštite na radu, jer su ti uslovi lošiji nego u drugim evropskim kompanijama koje se bave tim poslom.

"Bez sigurnog i bezbednog zaposlenog nema razvoja", rekao je on.

Direktor Rudarskog basena Kolubara Milorad Grčić rekao je da je zatekao u lošem stanju opremu i sisteme na površkinskim kopovima. Kako je naveo u njih, nije ulagano skoro sedam godina.

Grčić je rekao i da zaposleni u Rudarskom basenu Kolubara iako rade u veoma teškim uslovima za proizvodnju uglja uspevaju da premaše plan proizvodnje.

Direktor Kolubare je rekao da novo rukovodstvo ima ambiciozan plan poslovanja istakavši da je u toku planiranje strateškog plana do 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: