Etihad stiže na razgovore s Jatom

Delegacija Etihad ervejza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sastaće se sa poslovodstvom srpske aviokomanije Jat ervejz ponedeljak 15. aprila u Beogradu.

Izvor: Beta

Sreda, 10.04.2013.

16:19

Default images

Dve aviokomanije su za ponedeljak u 11.00 najavile zajedničku konferencija za novinare predsednika Etihada Dzejmsa Hogana i generalnog direktora Jat ervejza Vladimira Ognjenovića.

Kako je ranije rekao ministar finansija i privreda Srbije Mlađan Dinkić, delegacija aviokompanije Etihad u Beogradu će razgovorati o strateškom partnerstvu sa državnom aviokompanijom Jat ervejz i o izgradnji kargo centra u Surčinu.

On je pojasnio da se planira da Etihad preuzme upravljanje nad Jatom na pet godina, sa mogućnošću produžavanja na još pet godina, pri čemu bi ta aviokompanija preuzela manjinski paket vlasništva u Jatu do 49 odsto.

Prilikom posete Beogradu, sa Etihadom će biti potpisan memorandum o razumevanju, rekao je Dinkić i objasnio da to znači da će Etihad obnoviti flotu Jata i iskoristiti neke linije za evropske destinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: