Plaćanje usluga putem e-uprave

Građanima Srbije biće omogućeno plaćanje državnih usluga preko portala e-uprava nacionalnom dina karticom, najavljuju iz NBS.

Izvor: Beta

Sreda, 10.04.2013.

16:06

Default images

Otvarajući Međunarodna konferenciju Tehnobank, direktorka Nacionalnog centra za platne kartice Narodne banke Srbije (NBS) Sandra Hadži-Ristić rekla je da je u toku razvoj servisa koji će omogućiti plaćanje državnih dažbina svim dina karticama na portalu e-uprave.

Hadži-Ristićeva je precizirala da se taj serivis pravi u saradnji NBS-om, Uprave za Digitalnu agendu Ministarstva trgovne i telekomunikacija i Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Ona je rekla da, ne samo banke, već i država treba da uloži napor i da se suoči se sa novim izazovima kada su u pitanju nove tehnologije.

Hadži-Ristićeva je istakla da u domenu unapređenja komunikacije sa korisnicima, savremene tehnologije imaju važan značaj i navela da je jedan od najaktuelnijih segmenata je mobilno bankarstvo i plaćanje putem mobilnih telefona.

Svuda u svetu je ta vid plaćanja u povoju, a karakteriše ga odsustvo standardizacije plaćanja, što uzrokuje pojavu različitih rešenja koja će vremenom iskristalisati pravac kojim treba ići, navela je ona.

Dvodnevna konferencija i izložba posvećena bankarskim tehnologijama Tehnobank 2013, koja je se održava u Hotelu Metropol u Beogradu, bavi se temama koje se tiču budućnosti načina plaćanja i evolucije bankarske industrije i njenog uticaja na lokalna tržišta.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama kao što je NFC, korišćenje mobilnog telefona kao sredstva plaćanja, sistemi javnog prevoza, lojalti šeme, primena pripejd kartica, klaud kompjuting, IT autsorsing.

Tokom Tehnobank konferencije biće održan specijalizovani forum - Kard forum i ekspo 2013, potpuno posvećen platnim transakcijama putem bankarskih kartica i podržanim IKT tehnologijama u Evropi i svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: