Socijalna korpa na proveri

Tržišna inspekcija krenula je u kontrole i proveru sprovođenja socijalne korpe u prodavnicama koje je imaju i eventualne zloupotrebe onih koji je nisu uveli.

Izvor: Blic

Sreda, 10.04.2013.

09:41

Default images

Desetak dana od pokretanja programa socijalne korpe, devet trgovinskih lanaca i isto toliko proizvođača odazvalo se na poziv Ministarstva trgovine ponudom po dvadesetak artikala po cenama nižim i do 37 odsto.

"Inspektori će prvenstveno proveravati da li je neko možda oglasio pojedini artikal kao deo socijalne korpe a da on to nije. Verujemo da u većim prodavnicama ovo neće biti problem, ali je moguće da neka samostalna trgovinska radnja stavi lažni natpis "socijalna korpa“ kako bi privukla građane koji ne znaju prave cene", kaže za "Blic“ Vladimir Matović, savetnik u Ministarstvu trgovine. Kako priznaju i trgovci, činjenica da robu koja je u "socijalnom korpi“ mogu da kupuju svi može biti predmet zloupotreba. Nakupci kupuju više robe, a zatim to prodaju u radnjama širom Srbije po većim cenama.

Zato, recimo, trgovinski lanac Metro u saradnji sa Ministarstvom još nije uspeo da nađe način da se priključi akciji i da jeftinije proizvode ponudi građanima, a ne trgovcima koji će na tome dodatno zaraditi.

Neki trgovci su se obezbedili od zloupotreba ograničavanjem količina na one koje su potrebne jednom domaćinstvu.

"Transportna kutija suhomesnatih proizvoda sigurno nije za potrebe domaćinstva", kaže Olivera Ćirković iz "Univereksporta”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: