Pejpal u Srbiji, Dačić u Pejpalu

Predstavnici “Pejpala” dolaze u Beograd najkasnije do kraja meseca, dok će premijer Ivica Dačić u maju posetiti sedište te američke kompanije, piše “Blic”.

Izvor: Blic

Utorak, 09.04.2013.

19:10

Default images

Prema saznanjima “Blica”, poznata američka kompanija za plaćanje putem intereneta trebalo bi da tokom posete njihove delegacije Beogradu saopšti datum početka svog poslovanja u Srbiji.

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić za “Blic” kaže da više nema dileme da li “Pejpal” dolazi ili ne. Sada se kako navodi očekuje samo da saopšte kada počinju sa radom.

“Stvorili smo sve preduslove za njihov dolazak.Otklonili smo sve prepreka u oblasti regulative i prilagodili zakone za ulazak ‘Pejpala’ na naše tržište. Sada čekamo njihov dolazak i najavu datuma početka poslovanja u Srbiji”, kaže Ljajić.

“Osim toga ugovorena je i poseta sedištu ‘PejPala’ u Sjedinjenim Američkim Državama u maju, kada će tamo boraviti premijer Ivica Dačić”, najvljuje on.

Sistem za elektronsko plaćanje “Pejpal” osnovan je 1998. godine, a od 2002. godine je u vlasništvu kompanije “iBej”.

“Pejpal” je u Evropi dostupan od 2004. godine. Omogućava elektronsko poslovanje i trgovinu preko inetrneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: