Prekid dijaloga, loše po ekonomiju

Potpuni prekid dijaloga Beograda sa Prištinom negativno bi se odrazio na srpsku ekonomiju.

Izvor: B92

Utorak, 09.04.2013.

12:38

Default images

Pre svega, kroz izostanak investicija, povećani rizik i cenu zaduživanja zemlje, ocenio je saradnik Ekonomskog instituta Stojan Stamenković.

On je, na predstavljanju novog broja "Makroekonomskih analiza i trendova", istakao da se ne treba zavaravati da se definitivni prekid pregovora ne bi odrazio na ekonomiju već bi, naprotiv, "stvari mogle da postanu teške".

Stamenković je naveo i da je pitanje kakav bi u tom slučaju bio odnos Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke i drugih međunarodnih finansijskih institucija prema problemima srpske ekonomije.

On je ocenio i da je dobro što Srbija uspostavlja ekonomsku saradnju sa drugim zemljama kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, i sporazum sa njihovom kompanijom Al Dahra, ali je upozorio da je nemoguće da neka zemlja u relativno kratkom roku usmeri svoju ekonomiju na drugu stranu sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: