Brukamo se: 20 km autoputa godišnje

Od 330 kilometara koridora, koliko prolazi kroz Srbiju na Koridoru 10 , do danas je završeno 220 kilometara, a preostalih 110 se radi, piše Dnevnik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2013.

10:18

Default images

Svi tenderi su otvoreni i jedina deonica koja još nije dogovorena je obilaznica oko Beograda.

Direktor „Koridora Srbije” Dmitar Đurović izjavio je pre neki dan da će radovi na saobraćajnom Koridoru 10 biti završeni krajem 2015. ili 2016, da se izvođačima radova neće tolerisati eventualno kašnjenje i moraće da se pridržavaju predviđene dinamike, u suprotnom će prvo biti opominjani, a zatim će s njima biti i raskidani ugovori.

Slične izjave o mogućem roku završetka autoputeva umorile su proteklih godina svakoga ko je i površno informisan o izgradnji Koridora 10, jer koliko god se više kleli u rokove, oni se kao po nekom pravilu produžuju, produžuju. Kada se sve sabere ispada da smo autoputeve kroz Srbiju gradili brzinom manjom od 20 kilometara godišnje što je zaista svojersno brukanje.

Elem, od 330 kilometara koridora, koliko prolazi kroz Srbiju na Koridoru 10 , do danas je završeno 220 kilometara, a preostalih 110 se radi. Svi tenderi su otvoreni i jedina deonica koja još nije dogovorena je obilaznica oko Beograda. Koridor 10 izrađen je od Šida do Beograda, od graničnog prelaza Horgoš do Beograda i od glavnog grada Srbije do Niša i Leskovca, te na jugu od Levosoja do graničnog prelaza kod Preševa. Ostalo je da se završi deonica od Niša do Dimitrovgrada, na jugu od Grabovnice kod Leskovca do Levosoja, obilaznica oko Subotice do graničnog prelaza Kelebija, odnosno takozvani ipsilon krak i obilaznica oko Beograda, čija je izgradnja počela još 1989. i za njen završetak treba oko godinu i po.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: