Ferara: Fijat će dugo biti u Srbiji

Generalni direktor "Fijat automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara poručio je da je ta kompanija veoma zadovoljna s predstavnicima vlasti Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2013.

15:07

Default images

Ferara je rekao da neće menjati dobrog partnera i da su došli da veoma dugo ostanu.

"U ovom času jedno je sasvim izvesno - mi nećemo menjati dobrog partnera kao što su vlasti Srbije. Došli smo na ovo tržište da na njemu veoma dugo ostanemo. Uspostavili smo veoma dobre odnose s vlastima, ne samo u vladi već i u lokalnoj samoupravi", rekao je Ferara u intervjuu "Politici".

On je dodao i da imaju veoma sposobne, predane i vredne radnike i da je uloženo mnogo novca u ceo projekat.

"Zbog čega bismo ga napuštali? Samo u opremu, koja je poslednja reč tehnike, uloženo je 850 miliona evra. Ta veoma fleksibilna oprema omogućava proizvodnju i drugih vrsta vozila" podvukao je Ferara.

On je precizirao da je do sada uloženo oko 1,2 milijarde evra, da Srbija ima svoj deo u osnivačkom kapitalu i delu sredjivanja fabrike od 33 odsto, a da preostalih 67 odsto pripada grupi "Fijat automobili".

Ferara je naveo da su veoma zadovoljni startom prodaje "Fijata 500 L" modela i to ne samo činjenicom da je od jula, od kada je krenula proizvodnja, do danas proizvedeno i izvezeno 43.000 automobila iz fabrike u Kragujevcu.

Diretkor "Fiat automobili Srbija" je rekao da se u Srbiji neće proizvoditi modeli jeftiniji od "500 L" navodeći da je taj tip veoma bogat automobil.

"Bogat opremom i tehničkim detaljima i od kvalitetnih materijala. On vredi taman toliko koliko očekujemo od kupca da plati. Otuda i ideja Vlade Srbije da domaćim kupcima pomogne u njihovoj nabavci", rekao je Ferara.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: