Uskoro roboti sa Tise

Kompanija "Tehnosoft“ će na kupljenoj parceli u Bečeju izgraditi fabriku za proizvodnju mašina visoke tehnologije robotskih sistema za upravljanje.

Izvor: B92

Subota, 23.03.2013.

14:16

Default images

Potpisivanjem ugovora o kupovini parcele u bloku 124 Industrijske zone u Bečeju od 73,5 ara, između direktora Direkcije za izgradnju opštine Gorana Matića i vlasnika američko-srpske kompanije "Tehnosoft“ Jovana Mirilovića stvoreni su preduslovi za novu investiciju privrednog karaktera.

Prodajom prostora u Industrijskoj zoni, Direkcija je inkasirala 3,3 miliona dinara.

Planirano je da se uloži između sedam i osam miliona dinara, a ukoliko poslovanje bude uspešno, proizvodnja će biti proširena.

"Postavićemo montažnu proizvodnu halu do jeseni i odmah pokrenuti proizvodnju. Do tog vremena nekoliko mašinskih inženjera i inženjera elektrotehnike će, zbog specifičnosti posla, biti na obuci o našem trošku. Kada usavrše proizvodnju, stručnjaci će spremno dočekati početak prtoizvodnje robotskih sistema za upravljanje, a svaka mašina koju budemo proizveli, ići će na probirljivo američko tržište. To su uglavnom mašine visoke tehnologije za laserska bušenja, varenja i obradu prstenova. Reč je o profitabilnim poslovima", dodao je Jovan Mirilović.

U prvo vreme kooperanti će biti iz inostranstva, a kako vreme bude odmicalo, svi se nadaju da će se i u Srbiji obezbediti kooperanati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: