Novi prodor Zastava oružja u SAD

Jugoimport-SDPR zaključio je sa američkom kompanijom Senčuri Arms aneks glavnog ugovora o prodaji sportskog i lovačkog naoružanja.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

16:59

Default images

Ukupna vrednost fabrike Zastava oružje za komercijalno tržište SAD je 40, 75 miliona dolara.

Ugovor je potpisao pomoćnik generalnog direktora Jugoimporta Nenad Miloradović.

Miloradović je izjavio Tanjugu da je ta američka kompanija dugogodišnji partner Jugoimporta i da je pre oko dve godine potpisan sporazum o saradnji i inicijalni ugovor.

Glavni ugovor predviđa desetogodišnju saradnju u oblasti izvoza ovog tipa naoružanja, a ovo je druga godina u okviru koje se ugovor revidira u smeru povećanja obima izvoza.

Miloradović je kazao da je aneksom predviđena isporuka kompletnih proizvodnih kapaciteta Zastava oružja u oblasti malog naoružanja do kraja ove godine, a zatim i u narednim godinama.

"Nama je ovaj prodor na američko tržište izuzetno značajan, koliko Jugoimportu toliko i Zastavi", istakao je on.

Direktor Zastava oružja, Rade Gromović, kazao je Tanjugu da je ta fabrika jedan od najvećih neto izvoznika u Srbiji, i da je danas ugovoreni posao od oko 40 miliona dolara od kapitalnog značaja za stabilnost u poslovanju fabrike.

On je dodao da Zastava oružje izvozi lovačko i sportsko na više od 40 tržišta širom sveta.

Kompanija Zastava oružje ima visok kredibilitet na tržištu SAD, a kroz realizaciju ovih ugovora upošljavaju se svi fabrički kapaciteta za proizvodnju malog naoružanja u narednih nekoliko godina.

Američki biznismen koji je u ime kompanije Senčuri potpisao ugovor, a koji je insistirao na tome da mu se ne objavi ime, ističe da bi vrednost ugovorenih poslova sigurno bila veća kada bi kapaciteti fabrike Zastava oružje bili povećani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: