Goša remontuje 45 vagona

U fabrici šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci u toku je remont 45 teretnih vagona serije "Smmp-t".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2013.

10:55

Default images

Ukupna vrednost ugovorenih radova je 245,5 miliona dinara, sa PDV - om, a rok za isporuku ističe krajem aprila.

Taj posao se realizuje na osnovu programa Vlade Srbije o podsticanju proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe Železnica Srbije, sredstvima iz programa za remont vagona u 2012. godini.

Svih 45 vagona su otpremljeni u Gošu, i planirano je da ta fabrika preda srpskim železnicama 25 remontovanih vagona do kraja ovog meseca, a do 1. maja i preostalih 20.

Vagoni su stari izmedju 20 i 25 godina i rekonstruisani su za prevoz dugačkih teških tereta.

Do sada su srpske železnice iznajmljivale ovakve vagone, pa će upotrebom rekonstruisanih kola biti ostvarene znatne devizne uštede, a posebno kada Železara Smederevo nastavi da radi punim kapacitetom, prenosi list železnice "Pruga".

Te vagone će Železnice Srbije, kako je navedeno, moći i da izdaju drugim drugim železnicama i tako ostvare značajne devizne prihode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: