Jedni popravljaju drugi naplaćuju

U Užicu ovih dana kulminirao višegodišnji sukob Saveta stanara i privatnih servisera liftova, sa jedne strane i Javnog preduzeća Stan, sa druge strane.

Izvor: B92

Nedelja, 17.03.2013.

12:16

Default images

Dugovanja koja su premašila 330 miliona dinara, bila su alarm za stanare, koji se pitaju da li će ih samovolja menadžmenta javnog preduzeća koštati i usluga održavanja zgrada, a posebno liftova.

Čedomir Mandić i Dragan Spasojević već dve godine pokušavaju da dođu do novca koji su uložili u popravke liftova. Oni kažu da je JP Stan Užice zapravo nezakonito, suprotno volji Saveta stanara, prisvojilo novac za usluge servisa, koje su zapravo izvršile njihove dve privatne firme, a ne to javno preduzeće.

"Tako da mi zadnje dve godine održavamo liftove potpuno džabe. A ta sredstva stambene zgrade su dale nalog da se ta sredstva prenesu na nas izvođače, oni to ne daju i ne dozvoljavaju, zato što oni imaju servis. Čista diskriminacija prema nama", kaže Čedomir Mandić - "Ekonomik inženjering" Užice.

A Dragan Spasojević iz "Lift servis" Užica kaže da je bilo čak i nasinog obijanja lift kućica, jer nisu mogli da dobiju posao od zgrada na legalan način, znači uz zakonsku odluku Skupštine zgrade.

To je potvrdio i predsednik najveće Skupštine stanara u Užicu, Živomir Gajić. On kaže da se menadžment JP Stan ponaša bahato, ignorišuću volju i odluke 80 hiljada stanara, kojima nije dozvoljeno da imaju uvid u način trošenja novca namenjenog za održavanje zgrada.

Živomir Gajić - predsednik Skuštine stanara Dimitrije Tucović 151. kaže:

"Valjda je normalno da onaj koji se uzimaju pare ima pravo da pita kuda idu i kako se trošu naše pare. Tu su glavni problemi i to tako traje godinama. Onda se postavlja pitanje ko je ovde smešan, dokle će sa nama igraju. Njima trebamo samo svake četiri godine kada su izbori".

Predsednik UO Javnog preduzeća Stan Željko Moračanin od novembra bezuspešno pokušava da dobije odgovore za dugove koji su premašili 330 miliona dinara. On kaže da je tome doprinelo i osnivanje odeljenja za održavanje liftova, čiji prihod nije mogao da pokrije plate četvorice zaposlenih, a posebno šefa koji je na to mesto došao bez konkursa, ali sa članskom kartom demokratske stranke.

"Sadašnja direktorica je u stalni radni odnos primila bivšeg predsednika Upravnog odbora. LJudi koji rade u tom servisu su, da kažem, njih trojica zaposleni na osnovu stručnosti. Međutim, predsednik Upravnog odbora, bivši, je zaposlen po partijskoj pripadnosti od strane bivšeg rukovodstva", kaže Željko Moračanin - predsednik UO JP "Stan" Užice

Direktorka javnog preduzeća bila je kadar stranke G17 plus, koja ju je pre dve godine zbog nezadovoljstva njenim radom isključila iz svojih redova. Direktorka JP Stan, Vesna Radojičić rekla je da će odgovore za javnost dati tek po nalogu osnivača. Ali sudeći po svemu, osnivači pripremaju njenu smenu već polovinom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: