Sad nam ne treba ni ruski kredit

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da srpskom budžetu neće biti potrebno milijardu dolara ranije dogovorenih sa Rusijom, već upola manje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.03.2013.

10:45

Default images

Dinkić je za Blic rekao da je pre nekoliko dana o tome razgovarao sa ruskim ministrom finansija Antonom Siluanovim.

"Dogovorili smo se da nam ruskla strana i zvanično uputi ponudu za zajam od 500 miliona dolara, uz moj predlog da uslovi kredita budu znatno povoljniji od onih pod kojim se trenutno zadužujumo. Nadam se da će ponuda mog ruskog kolege, koji je u razgovoru pokazao veliku želju da pomogne našoj zemlji biti takva da će je naša vlada rado prihvatiti", rekao je Dinkić.

On je Siluanova upoznao da je likvidsnost budžeta Srbije znatno bolja nego u vreme kada su njih dvojica prethodni put razgovarali i da su konstatovali da Srbiji nije neophodan iznos od milijardu dolara o kome su ranije pričali.

"Bilo bi nam dovoljno upola manje, ali samo ukoliko je kredit moguć pod uslovima koji su povoljniji od onih koje Srbija trenutno dobija prodajom evroobveznica na međunarodnom tržištu kapitala", rekao je Dinkić.

"Blic" piše da mu je u Ministarstvu finansija potvrđeno da bi najveći deo kredita bio upotrebljen za otplatu nepovoljnih zajmova iz prošlosti i smanjenje tekućih troškova po osnovu kamata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: