Kravlji sir sa palminim uljem?

Iz Makedonije u Srbiju je stigao sir na čijem pakovanju piše da je kravlji, a po sastavu je zapravo biljni, piše Kurir.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2013.

15:57

Default images

Kravlji sir mlekare "Radovo" naime, sadrži visok procenat palminog ulja, što znači da je u prodaji biljni sir a ne ekstra kravlji, kako piše na ambalaži.

Time direktno obmanjuju kupce, tvrde iz Udruženja potrošača Srbije koje je uradilo analizu sira.

Predsednik ovog udruženja Goran Papović kaže za Kurir da je to klasična obmana i zahteva da se ovaj sir hitno povuče iz prodaje .

"Čista prevara! Piše da je kravlji sir, a unutra palmino ulje. Dakle, jasno je da se radi o biljnom siru, a ne o kravljem, time su naši kupci dovedeni u zabludu", upozorava Papović.

Iz makedonske mlekare "Radovo" ne dovode u pitanje kvalitet sira , već kažu da je u pitanju pogrešna slika za sporno pakovanje.

"Ovde je verovatno ubačena pogrešna slika umesto za biljni, stavili su dizajn za mlečni sir jer ilustracija slično izgeleda", kažu u ovoj mlekari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: