Srpska sve bliža Južnom toku

Cilj Republike Srpske je da ubrza aktivnosti na realizaciji projekta priključenja na gasovod "Južni tok".

Izvor: B92

Subota, 09.03.2013.

10:42

Default images

Ovo je potvrdio i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević na sastanku sa predstavnicima JP "Srbijagas" Novi Sad.

"U narednom periodu bićemo posebno posvećeni realizaciji aktivnosti koje proizilaze iz potpisanog Memoranduma o izgradnji kraka gasovoda "Južni tok" kroz Republiku Srpsku", istakao je ministar Kovačević.

On je naglasio da to podrazumeva ubrzane aktivnosti u administrativno-tehničkom smislu, u cilju pripreme za potpisivanje međudržavnog sporazuma sa Ruskom Federacijom, te aktivnosti na definisanju i razradi trase, kapaciteta i ostalih tehničkih i operativnih detalja.

"Projekat priključenja na gasovod "Južni tok" je strateško pitanje i predstavlja nacionalni interes za Republiku Srpsku", rekao je ministar Kovačević, dodajući da je vrlo izvesno da će početak izgradnje kraka u Republici Srpskoj početi krajem ove, ili početkom naredne godine.

Predstavnici Preduzeća za gasne projekte "Gas res" d.o.o. Banjaluka, koji je Vlada Republike Srpske formirala za realizacaju pomenutog projekta, prezentovali su predstavnicima JP "Srbijagas" Novi Sad dosadašnje aktivnosti, kao i plan koji mora biti kompatibilan sa aktivnostima koje sprovodi Republika Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: