U Zagrebu ruska IT firma

Ruski informatički distributer RRC Group, koji je prošle godine ostvario promet od gotovo 500 miliona dolara, otvorio je svoje predstavništvo u Zagrebu.

Izvor: B92

Petak, 08.03.2013.

15:31

Default images

Izvršni direktor RRC-a sa sedištem u Moskvi, Sergej Štern, istakao je da su lani u Sloveniji i Srbiji imali promet od 50 miliona dolara, prenosi poslovni dnevnik.

To je desetina ukupnog prometa kompanije i trećina prometa koju RRC ostvari u srednjoj i istočnoj Evropi.

"Srednja i istočna Evropa idu prema tome da donose gotovo polovinu ukupnog prihoda RRC-a pri čemu je Balkan značajna regija i zato od Hrvatske, kao važnog dela Balkana na čijom tržištu ranije nismo bili prisutni imamo velika očekivanja", naglašava Štern.

On je dodao da će se njegova kompanija na hrvatskom tržištu baviti isključivo distribucijom, a u iduće dve do tri godine u planu je saradnja sa 200 do 300 partnera i oko 15 miliona dolara prometa u Hrvatskoj.

Povod za dolazak RRC-a u Hrvatsku je restrukturisanje poslovanja američke kompanije Cisco, koja zbog krize centralizuje svoje poslovanje.
Kao rezultat toga, najveće predstavništvo Cisca na Balkanu je sada u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: