Najpopularniji brendovi u Sloveniji

Milka čokolada bila je najpopularniji brend u Sloveniji u 2012, pokazala je anketa asocijacije potrošača si.Brand.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.03.2013.

20:06

Default images

Nakon Milke, na listi najpopularnijih brendova po izboru potrošača slede Koka Kola, Fruktal i Adidas, prenela je slovenačka agencija STA.

Prema anketi koju si.Brand sprovodi treći put, 2012. je prva godina kada su se na prvih pet mesta našle inostrane kompanije. Najbolje rangirana slovenačka firma je Merkator, na šestom mestu.

Iako mu je sedište u Sloveniji, proizvođač sokova Fruktal računa se kao inostrana firma, budući da ga je krajem 2011. kupio srpski Nektar.

U 2011, prva tri mesta na listi 50 najpopularnijih brendova zauzimale su slovenačke firme Radenska, Fruktal i proizvođač čajeva 1001 cvet.
U anketi si.Brand-a učestvovalo je 1.084 ispitanika, starosti od 15 do 65 godina, u periodu od februara do decembra 2012.

Druga anketa, pod nazivom "Brendovi kojima se veruje 2013", koju je sproveo Riders Dajdžest, pokazala je da su automobili kompanije Reno i kućni aparati Gorenje brendovi u koje Slovenci imaju najviše poverenja.

Među prvih 40 na toj listi našli su se i operater mobilne telefonije Mobitel, banka NLB, energetska kompanija Petrol i maloprodajni lanac Merkator.
Među 40 brendova od poverenja, prema mišljenju pretplatnika Riders Dajdžesta u Sloveniji, 20 je domaćih, a 20 inostranih.

Inače, kompanije "Bambi-Banat" iz Beograda i "Iskon" suncokretovo ulje iz Šida dobile su nagradu "Najbolje iz Srbije" za 2012. godinu u kategoriji hrane.

Za najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije, nagrađen je teniser Novak Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: