Ikea + Meriot = novi hotelski lanac

Američki hotelijerski lanac Meriot saopštio je da se udružuje sa Ikeom, kako bi se pokrenula nova hotelska franšiza u Evropi pod nazivom Moksi Hotels.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.03.2013.

20:46

Default images

U novi lanac hotela sa tri zvezdice po pristupačnim cenama biće uvrštena 150 hotela u 10 evropskih zemalja, Nemačkoj, Austriji, Belgiji, Italiji, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Holandiji i Velikoj Britaniji.

Očekuju se da ći prvi hotel ovog tipa početi sa radom početkom 2014. u Milanu, preneo je Frans Pres. Planira se da prvih 50 hotela bude otvoreno u narednih pet godina.

"Kako bi se podstakao brz razvoj novog hotelskog lanca, Meriot radi u tesnoj vezi sa Inter Hotelima (Ikeinom filijalom za hotelske investicije)", precizirao je američki hotelijerski gigant.

Meriot je izabrao da ukaže poverenje norveškom operatoru Nordik Hospitaliti, koji već ima razvijen posao u ovoj oblasti u Skandinaviji.

Smeštajni kapaciteti Moksi Hotela biće od 150 do 300 soba po hotelu.

Glavna ciljna grupa ovog tipa hotela su mladi.

Otvaranje Moksi hotela nije planirano u Srbiji, ali bi i Ikea i Meriot sledeće godine trebalo da debituju u našoj zemlji. Švedski proizvođač nameštaja planira otvaranje prve robne kuće na Novom Beogradu, dok će zgrada Jugodrva u Vasinoj ulici u Beogradu postati Meriotov Kortjard hotel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: