Australija traži specijalne radnike

Australijska državna agencija zadužena za turizam, objavila je oglas za šest radnih mesta iz snova na njenoj teritoriji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.03.2013.

09:55

Default images

Jedno radno mesto podrazumeva čuvanje prirode, a kandidat koji se izbori za ovaj posao kao glavni zadatak imaće buđenje kengura i plivanje sa delfinima, precizira se u oglasu.

Drugo radno mesto, na primer, jeste gastronomski izvidjač čija je uloga obilazak i kontrola najboljih australijskih barova i restorana. U ponudi je i radno mesto fotografa koji će aparatom beležiti najnovije atrakcije u Melburnu, preneo je francuski časopis Kapital.

Svih šest radnih mesta podrazumevaju angažman na šest meseci, a za svaki posao predvidjena je plata od oko 13.000 evra mesečno.

Nudeći ove poslove iz snova, Australija zapravo pokušava da promoviše imidž perspektivne zemlje, pre svega medju mladim ljudima širom planete, koji čine četvrtinu njenih stranih posetilaca i da ih podstakne da tu provedu raspust, upoznaju zemlju, ali i steknu saznanja o uslovim rada i mogućnostima zaradjivanja.

Ipak, šanse za dobijanje ovakvog posla su male. Kada je 2009. agencija za turizam imala sličnu akciju na oglas se javilo oko 35.000 ljudi iz 200 zemalja širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: