Grčki seljak na ivici egzistencije

Više od 2.000 grčkih poljoprivrednika okupilo se u Atini tražeci niže poreze i tvrdeći da će ih povećanje cene benzina i struje dovesti do prosajačkog štapa.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2013.

20:20

Default images

Farmeri su tražili subvencije od prezadužene države koja je bila primorana da preduzme stroge mere štednje kako bi im pomogla da smanje cene i ostanu konkurentni, prenosi AFP.

"Država nam ništa nije dala, ni jeftini benzin, ni struju, kako bi imali konkurentske proizvode i nižu cenu proizvodnje", kazao je Pantelis Moskos, šef grčke unije farmera.

Sindikalista Vangelis Butas tvrdi, sa svoje strane, da se EU trudi da napravi aranžmane oko uvoza poljoprivrednih proizvoda iz Brazila koji bi naneo štetu lokalnim farmerima.

"To je neprijatelj", kazao je Butas.

Vlada, koja je preduzela oštre mere štednje u zamenu za zajmove EU-MMF, odbila je bilo kakve ustupke.

Današnji demonstranti došli su iz svih delova Grčke na poziv KKE komunističke partije.

Vladina politika štednje izazvala je nekoliko protesta i štrajkova od kojih su neki bili i nasilni, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: