Ceh banke koja je pomagala bogate

Američki sud naložio je privatnoj švajcarskoj banci Wegelin da plati blizu 58 miliona dolara zbog pomoći bogatim američkim državljanima.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2013.

16:50

Default images

Banka je, naime, pomagala Amerikancima, da izbegnu plaćanje poreza poreskim vlastima SAD.

Ova suma se dodaje iznosu od 16,3 miliona dolara, koji je već zaplenjen u procesu protiv najstarije švajcarske privatne banke, osnovane 1741. godine, prenosi francuski časopis “Capital”.

Banka, optužena da je pomagala bogatim Amerikancima izbegavanje poreskih obaveza, pred sudom u Njujorku je priznala u januaru ove godine da je na svojim računima sakrila ukupno 1,2 milijarde dolara od poreznika.

Wegelin, čije je aktivnosti van SAD preuzela Grupa Raiffeisen, izjasnila se u svom saopštenju da je zadovoljna odlukom suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: