KFC "zaratio" sa Kinezima

Američki gigant u oblasti brze hrane KFC isključio je iz svoje mreže dobavljača preko 1.000 kineskih farmi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.02.2013.

10:06

Default images

Ovaj gigant želi da osigura bezbednost svojih proizvoda nakon skandala oko zaražene piletine, koji je doveo do pada prodaje na tom ključnom tržištu za kompaniju.

Skandal je otkriven u decembru kada su Šangaj i severna kineska provincija Šansi pokrenuli istragu u vezi sa nekim dobavljačima KFC-a, zbog tvrdnji da u piletini sa tih farmi postoji visok nivo antibiotika.

Nakon što je problem izbio na videlo, prodaja matične kompanije KFC-a Jam! pala je za šest odsto u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu.

KFC je saopštio da će prestati da koristi piletinu koja je pod sumnjom da je rizična, unaprediti proces izbora dobavljača i formirati sopstvenu komisiju za bezbednost hrane.

"Naš prioritet će uvek biti da kupcima pružimo najbezbedniju piletinu najboljeg kvaliteta", izjavio je predsednik i izvršni direktor KFC-a u Kini Sam Su.

Kompanija je takođe obećala da će poboljšati komunikaciju sa vladom i javnošću, nakon što je kineska filijala Jam! prošlog meseca priznala da nije obavestila vlasti o testovima koji su pokazali visok nivo antibiotika u piletini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: