Vučić u Angoli ugovara poslove

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić razgovarao je s ministrom odbrane Angole generalom Kandidom Van Dunemom o izgradnji vojne bolnice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2013.

15:48

Default images

Planirana je izgradnja vojne bolnice, izgradnja medicinskog logističkog lanca i fabričkog postrojenja za lekove, rehabilitacija i izgradnja vojne baze u Lubangu i kratkoročno, srednjeročno i dugoročno osposobljavanje angolskih vojnih kadrova u oblasti vojnih nauka i medicine.

General Van Dunem rekao je da je "reforma sektora bezbednosti jedan od prioriteta Angole koja u tome računa na pomoć" Srbije. "Srbija je siguran partner za ovaj, ali i za razne druge izazove", istakao je Van Dunem.

"Spremni smo da radimo na bržem razvoju odnosa u oblasti odbrane, ekonomskog razvoja, ali i u ostalim sferama društvenog života. Srbija jeste evropska zemlja, ali želimo da obnovimo stara prijateljstva", rekao je Vučić.

Tokom sastanka potpisan je Protokol o školovanju angolskih kadeta u vojno-obrazovnim ustanovama u Srbiji i istaknuta je potreba za što skorijim imenovanjem izaslanika odbrane.

Van Dunem i Vučić u sredu će u Luandi potpisati zajedničku izjavu o razgovorima delegacija ministarstva odbrane Srbije i Angole. Očekuje se da Vučića tokom posete Angoli primi i predsednik Žoze Eduardo dos Santoš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: