Bolji dani: Švajcarska sve jača

Investiciona klima u Švajcarskoj u februaru je znatno poboljšana i trenutno je najpovoljnija u poslednja 32 meseca.

Izvor: business.hr

Četvrtak, 21.02.2013.

18:00

Default images

ZEW indeks raspoloženja ulagača je skočio za 16,9 bodova, na 10 bodova, što je njegov najviši nivo od juna 2010.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, prvi put za 10 meseci broj ekonomista koji očekuju poboljšanje u švajcarskoj ekonomiji nadmašio je broj onih koji očekuju njeno slabljenje.

Istraživanje je ujedno pokazalo znatno veću zastupljenost onih koji očekuju da će franak nastaviti da slabi u odnosu na evro.

Većina ekonomista očekuje stabilne kamatne stope i inflaciju u narednim mesecima, iako postupno raste udeo onih koji ne isključuju mogućnost jačanja oba pokazatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: