Henkel "usisao" još brendova

Kompanija Henkel sklopila je sa britanskim proizvođačem robe široke potrošnje "PZ Kasons" ugovor o preuzimanju brendova te kompanije.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2013.

16:20

Default images

Radi se o brendovima iz sektora deterdženata i kućne hemije iz Poljske, saopštio je Henkel.

Akvizicija je u skladu sa Henkelovom globalnom strategijom za dalji razvoj sektora deterdženata i kućne hemije u centralnoj i istočnoj Evropi.

"Ovo preuzimanje se savršeno uklapa u naše postojeće poslovanje u regionu centralne i istočne Evrope i dodatno će ojačati našu poziciju u Poljskoj i Rusiji", izjavio je Bruno Pjaćenca, izvršni potpredsednik zadužen za Henkelov sektor Detergenti i kućna hemija.

Kompanija "PZ Kasons" posluje u Poljskoj, ali i u Rusiji i drugim državama centralne i istočne Evrope.

Transakcija sa Henkelom se odnosi na deterdžente i omekšivače za veš marke "E" i drugih brendova, koji su u 2012. godini zabeležili prihod od prodaje od oko 60 miliona evra.

Planirano je da se preuzimanje obavi u trećem kvartalu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: