Beograd dobija četiri šoping centra

U vreme ekonomske krize investitori najavljuju nekoliko ambicioznih projekata. Novi tržni centri na Autokomandi, Voždovcu, Paliluli i u Zemunu, pišu Novosti

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2013.

12:24

Default images

Život se, kritikuju sociolozi, mladima sveo na internet, a porodicama na tržni centar iako ih je tek nekoliko u gradu. A kako li će tek biti ako investitori ispune sva obećanja i u naredne dve godine sagrade još najmanje četiri objekta?

Beograd će dobiti šoping-molove na Paliluli, Autokomandi, u Zemunu i na Voždovcu, ali će mu na leđima ostati teret teži od svih kamiona, bagera i budućih finansija - gotovo dvostruko više tržnih centara koji su na ivici opstanka ili jedva "dišu".

Ako sve bude po planu, za dve godine u prolasku s jednog na drugi kraj grada drugačije neće moći, nego kroz komšiluk trgovinskog centra. Jedan, drugi, treći... I "Ušće" i "Delta siti" koji danas predstavljaju "vrh vrhova", dobiće ozbiljnu konkurenciju...

"Višnjička plaza" prostiraće se na površini od 48.000 metara kvadratnih uz parking na pet nivoa. Osim prizemlja imaće i dva sprata prodavnica i jedan nivo za razonodu. Bioskop će se sastojati od osam sala, a centar će sadržati i slot klub, fantazi park i fitnes centar kao i "fast fud kort" na poslednjem spratu sa pogledom na Dunav.

Najavljeni zemunski tržni centar, između "Metroa" i OMV pumpe, investicija je vredna 25,5 miliona evra. Zasada nije poznato mnogo o ovom objektu, ali zgrada površine 15.309 metara kvadratnih verovatno će imati sve što je potrošačima potrebno da ne idu dalje.

Prvi koji bi trebalo da bude završen je šoping-centar "Stadion", gde se nekada nalazilo igralište FK Voždovac, čije se otvaranje očekuje već u martu. On će biti jedinstven u ovom delu Evrope po tome što će imati fudbalski teren na krovu sa 5.000 sedišta, odeljak za hranu, butike i fitnes centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: