Vučić: Pravićemo rakete za Emirate

Srbija će proizvoditi visokosofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate, izjavio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Izvor: RTS

Subota, 16.02.2013.

17:02

Default images

Vučić je u izjavi RTS-u, nakon sastanka sa prestolonaslednikom i šefom te države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, rekao da je sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.

Dogovoreno je da sutra na sajmu naoružanja emiratska državna kompanija EARTH i srpski "Jugoimport" SDPR potpišu ugovor o zajedničkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS.

Predviđeno je i da se potpiše ugovor o uzajamnoj zaštiti investicija, a osnova za sve ugovore biće sporazum o međudržavnoj saradnji koji će, takođe, biti potpisan u nedelju u Abu Dabiju.

Podsetimo, Vučić boravi od 16. do 18. februara u Emiratima, kao gost prestolonaslednika šeika muhameda bin Zajeda al Nahjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: