Neveste: Opštine čekaju investicije

Srbija ove godine očekuje investicije vredne dve milijarde evra.

Izvor: B92

Subota, 16.02.2013.

11:18

Default images

Kako bi se privukao inostrani kapital započeta je kampanja čiji je cilj da se državna, pokrajinska i opštinske vlasti pripreme za stvaranje što boljih uslova poslovanja.

Srbija ima dva grada u 10 najboljih u Evropi po troškovima ulaganja - Inđiju i Sremsku Mitrovicu.

Na redu za promociju je novih sedam. Kako bi privukli investicije i pomogli privredi imaju zadatak da odrede sektor za koji misle da je najbolji. Paraćin već ima plan.

Predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović kaže da grad u poslednje vreme postigao veliki napredak u proizvodnji hrane, pre svega, prerade mesa i mesnih prerađevina. Vojvođanski način za privlačenje ulaganja to jest "vojvođanski standard" moraće da ispuni svaka lokalna samouprava do kraja sledeće godine. Osim investitorima, planirano je da se opština približi i građanima.

Da li će investitor doći ako zna da je Srbija od 185 zemalja na 179. mestu po izdavanju građevinskih dozvola i da će mu za njeno dobijanje biti potrebno 269 dana i 18 procedura.

Koliki je podsticaj što smo 82. po zaštiti investitora, a pritom se pravila menjaju kako se menja mesto u kojem se posluje.

Plan države za godinu pred nama je dve milijarde evra investicija a potrebno je - pet milijardi godišnje kako bi građani Srbije živeli bolje i privreda mogla da se nosi s konkurencijom u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: