Vučić potpisuje sporazum sa šeikom

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić boraviće od 16. do 18. februara u Emiratima, gde će potpisati Međudržavni sporazum o saradnji Srbije i te zemlje.

Izvor: Beta

Petak, 15.02.2013.

11:34

Default images

Kako se navodi u saopštenju, Vučić će se sastati s prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, a potpisaće i Zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Vučić će prisustvovati i potpisivanju ugovora o zajedničkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS između kompanije "Emirates Advance Researć and Tećnology" iz Emirata i "Jugoimport SDPR" iz Srbije, kao i drugih ugovora iz oblasti namenske industrije.

Kako se navodi, Vučić će tokom dvodnevne radne posete prisustvovati i otvaranju Međunarodnog sajma opreme i naoružanja (IDEX) u Abu Dabiju i imati sastanke s predstavnicima razvojnog fonda i drugih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: