Može li bolnica da "zameni" hotel?

Da li su samo poznate ličnosti "gosti" bolničkih apartmana ili se ipak ta predrasuda izgubila?

Izvor: Novosti

Četvrtak, 14.02.2013.

18:15

Default images

Kako Novosti pišu, svi pacijenti mogu da odsednu u specijalnim apartmanima koje nude neke klinike.

Prema rečima dr Vladimira Kovčina, direktora KBC "Bežanijska kosa",među pacijentima najviše ima poslovnih ljudi. Neki od njih svaki slobodan trenutak u bolnici koriste za rad.

Ova usluga zamišljena je kao hotelski smeštaj, sobe su jednokrevetne, a korisnik ima pristup internetu, radni sto, a pojedini apartmani i terasu, objašnjava dr Kovčin.

"Imamo čak jedan, u kojem su potpuno odvojene radna i dnevna soba. Imali smo slučajeve poslovnih ljudi, koji su ostajali kod nas na lečenju, a dolazile su im sekretarice da rade i dok su ovde".

Pacijenti koji žele da tokom boravka u bolnici imaju apsolutnu privatnost i komfor, pa i da rade dok su na lečenju, mogu se odlučiti za neki od apartmana. Svi apartmani su jednokrevetni, imaju televizor, klima uređaj, i ukoliko dobiju posebnu propusnicu načelnika službe, mogu imati i neograničene posete. Osim toga, postoji mogućnost, da se ubaci još jedan krevet, za pacijentovog pratioca, ukoliko je to potrebno.

Za sve koji imaju uput i overenu zdravstvenu knjižicu, lečenje je besplatno, a pacijent plaća smeštaj i hranu. Bolnički dan košta 7.990 dinara.

"Bilo bi lepo da su nam u svim bolnicama uslovi dobri kao u našim apartmanima i bi bilo dobro da ta usluga ne mora da se plaća. Svaka trudnica i porodilja ima toalet u sobi, a poseta je od 10 do 20 časova. Pacijentkinje imaju i pristup internetu, a neke već nekoliko sati posle porođaja počnu da rade. Imali smo nedavno direktorku jedne privatne firme, koja je iz kreveta zvala zaposlene, davala instrukcije i pisala mejlove", kaže glavna sestra Prvog akušerskog odeljenja u GAK Narodni front Stana Milovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: