PTT Srbije kupuje pošte u regionu?

Generalni direktor PTT Srbije Milan Krkobabić izjavio je da to javno preduzeće planira širenje u regionu i kupovinu neke od pošti susednim zeljama.

Izvor: Beta

Petak, 08.02.2013.

13:35

Default images

"Umesto privatizacije (PTT Srbije) ideja menadžmenta je da pokušamo da kupimo nešto u regionu. Nemojte se iznenaditi ako se zainteresujemo za Poštu Crne Gore i okolne zemlje", kazao je on.

Krkobabić je istakao da je strateškim planom poslovanja predviđeno da Pošta Srbije ostaje jedinstvena i da su ideje o privatizaciji pojedini delova odbačene.

"Nećemo ponoviti iskustva zemalja iz okruženja. Ovaj sistem će jačati, biće profitabilan, puniti budžet i zapošljavati nove ljude. Stavili smo tačku na sve pokušaje prodaje, rasprodaje ili dezintegracije sistema (PTT Srbije)", kazao je on.

Krkobabić je kazao i da je PTT Srbije ugovorilo nabavku opreme vredne 10,5 miliona evra od japanske kompanije Tošiba za modernizaciju tri glavna poštanska centra. Prema generalni direktor PTT Srbije Milan Krkobabić kazao je da će instaliranje nove opreme omogućiti potpuno automatizovano sortiranje pošiljki u centrima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

"Na obradi pošiljki u tim centrima trenutno radi 1.000 ljudi, a nakon modernizacije radiće ih 100", kazao je Krkobabić.

On je istakao da preostalih 900 ljudi neće biti otpušteni, već će dobiti nove poslove u okviru Pošte i dodao da će investicije u glavne poštanske centre, uključujući i izgradnju novog objekta u Beogradu dostići oko 30 miliona evra.

Kako je kazao, Pošta Srbije je 2012. godinu završila sa profitom, od kojeg će veći deo biti uplaćen u budžet Srbije, a deo će dobiti i zaposleni u preduzeću.

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki izrazio je zadovoljstvo što je japanska kompanija Tošiba pobedila na tenderu za isporuku preme za glavne poštanske centra u Srbiji.

"Japanska kompanija će doprineti modernizaciji poštanskih usluga u Srbiji", kazao je Cunozaki i izrazio očekivanje da će taj ugovor biti počtak aktivnije ekonomske saradnje Srbije i Japana.

Kako su naveli u PTT Srbije, planirano je da se instaliranje opreme i prelazak na automatsko sortiranje pošiljki završi za dve godine.
Nabaviće se četiri mašine za preradu pisama, od kojih će dve biti u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu, kao i jedna za preradu paketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: