Hleb sava ostaje 48,5 dinara

Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba "sava" ostaje na snazi, što znači da će cena ovog hleba i dalje biti 48,5 dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2013.

16:20

Default images

To je danas Tanjugu izjavio Mladen Radović, šef odseka za cene u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine.

"Hleb će biti jedan od artikala koji će se naći u okviru socijalne korpe, na čijoj pripremi radi Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija", ukazao je Radović.

On je istakao da će se u slučaju ozbiljnijeg poremećaja na tržištu, intervenisati pšenicom iz robnih rezervi, koje na zalihama ima dovoljno za stabilizaciju tržišta.

Vlada Srbije odlučila je krajem septembra da maloprodajna cena vekne od brašna T -500 može iznositi do 48,5 dinara, iako su proizvodjači tražili da bude 54 dinara.

Radi obezbedjivanja redovnog snabdevanja i zaštite tržišta, Vlada je usvojila Uredbu prema kojoj su proizvodjači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna T-500 u količini od najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje hleba. Važenje te uredbe je šest meseci.

Trgovci su, takodje, obavezni da u strukturi dnevne nabavke svih vrsta hleba imaju najmanje 40 odsto hleba od brašna T-500, a za nepoštovanje uredbe predvidjene su kazne i do dva miliona dinara. Do tada je na snazi bila uredba bivše vlade po kojoj je cena te vrste hleba bila ograničena na 44 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: