Zemlja kombinata se vraća opštinama

Državno poljoprivredno zemljište, koje koristi sedam kombinata u procesu privatizacije, biti vraćeno opštinama i po hitnom postupku dato seljacima u zakup.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2013.

16:58

Default images

"Mi insistiramo da se državno poljoprivredno zemljište vrati opštinama i da se stavi u funkciju tako što će biti dato seljacima putem licitacije a ono društveno zemljište, koje je u vlasništvu kombinata, jeste predmet privatizacije, kao što su i ostali kombinati na teritoriji Vojvodine privatizovani, rekao je potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić.

Povodom predugovora sa kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i nekih reagovanja u vezi sa najavljenom privatizacijom sedam poljoprivrednih preduzeća u našoj zemlji, Ješić je rekao da je telefonom razgovarao sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

On je u izjavi novinarima objasnio da je otklonjena dilema oko koje su u pokrajini, kako je rekao, bili najzabrinutiji a to je da bi i državno zemljište koje su koristile te “firme u lošem stanju” bile predmet dugoročnog zakupa kompanije iz Emirata.

Da li je ovaj investitor dobar ili nije, to je pitanje za resornog ministra, ali privatizacija mora da se obavi i okonča, kazao je Ješić odgovarajući na pitanja novinara posle razgovora sa ambasadorom Kanade Romanom Vaščukom.

Kada je reč o poljoprivrednom zemljištu Vojne ustanove Morović-pogon Karađjorđevo, Ješić je napomenuo da je pokušano da ono bude vraćeno bačkopalanačkoj opštini.

“Nažalost, država je odgovorila da je to zemljište vojno”, odnosno da ga koristi Vojska Srbije, rekao je potpredsednik pokrajinske vlade i dodao da je to zemljište predmet budućeg medjudržavnog sporazuma sa Emiratima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: