Ćulibrk: Nije bilo uslova

Iako je skoro pet miliona građana Srbije od države dobilo po 31 akciju Telekoma Srbija, tim vrednosnim papirima još uvek ne može da se trguje na berzi.

Izvor: Mondo

Sreda, 02.01.2013.

14:12

Default images

V.D. generalnog direktora Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je za portal Mondo da još nije odlučeno kada će biti omogućeno trgovanje akcijama najveće srpske telekomunikacione kompanije.

"Postoji strah da tržište kapitala, koje je u Srbiji vrlo plitko, može loše da odreaguje kada akcije građana Telekoma Srbije izađu na berzu. Nizak standard mogao bi da dovede do toga da građani pohrle da prodaju i to nešto malo akcija koje imaju u Telekomu Srbija i mi sad procenjujemo koji bi bio najbolji momenat za to, kako ne bi vrednost kompanije opala“, kaže on.

Čulibrk ističe da je pravo građana zagarantovano, odnosno da su oni upisani u sudski registar kao vlasnici akcija u Telekomu Srbija, i da jedino trenutno ne mogu da ih prodaju.

Prvi čovek Telekoma ne želi da prognozira kada će biti omogućena trgovina akcijama "ali s obzirom na procene Vlade Srbije, da će u ovoj godini doći do rasta društvenog proizvoda i smanjenja inflacije u odnosu na 2012. godini, čini mi se da bi neki pozitivni impulsi u tom smislu mogli da se dese, pa da bi možda kroz taj kontekst izlazak akcija Telekoma Srbije na berzu i trgovanje s njima moglo da se odigra u povoljnijem ambijentu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: