Povećajte poslovni uticaj u 2013.

Nova godina je pogodan trenutak da kompanije preispitaju svoje ciljeve i prioritete i godinu započnu sa obnovljenom energijom i jasnom misijom.

Izvor: Bizlife

Sreda, 02.01.2013.

13:00

Default images

Prema pisanju medija, 2013. godina će biti u znaku ekonomske vilatilnosti kroz rizike, monetranu politiku i ambivalentne stope nezaposlenosti, biće godina koju će obeležiti mikro preduzetnici, a pažnja će posebno biti fokusirana na povraćaj investicija u društvenim medijima, kao i filantropija kao potencijalno novi oblik marketinga.

Kompanije koje će ostvariti uspeh naredne godine su one koje iznova definišu svoju krivu inovacija, uspostave jaku i nedvosmislenu korporativnu kulturu, i koriste informacije kako bi smanjile izdatke i povećale prinose uloženog kapitala.

Fokusirajte se na kritične tačke vašeg poslovanja, ali kako bi vaša kompanija ostvarila maksimalan ekfekat, obratite pažnju na sledeće savete.

Promene

Ovo će biti najzvučnija reč sledeće godine. Neophodno je pronaći načine da se razviju nove usluge i proizvodi koji će biti ekonomski iplativi i pristupačni, učiniti ih što brže dostupnim uz fokusiranje na to koje promene će doneti najveći povraćaj uloženih investicija. Promenite proizvoda, korporativnu kulturu, marketinški plan i sve ostale faktore kako bi ih prilagodili tržištu. Napravite promene ili ćete biti zaboravljeni.

Ostvarite više prodaja i smanjite broj ideja

Mnoštvo ideja koje se nikad ne ostvare ne donose profit niti konkurentnu prednost. Izaberite najbolja rešenja i implementirajte ih.

(Re)definišite korporativnu kulturu

Utvrdite koje vrednosti su najvažnije za vašu kompaniju i potrudite se da ih shvate svi članovi kompanije. Uključite i zaposlene u ovaj proces, jer što više zajedničkog rada postoji u utvrđivanju zajedničkih vrednosti i ciljeva, to će korporativna kultura biti trajnija.

Diverzifikujte društvene medije kojima se služite

Neki od sada najpopularnijih društvenih medija bliže se graničnim vrednostima i vrhuncu što ukazuje na mogućnost da se korisnici okrenu drugim kanalima. Otkrijte nove trendove društvenih medija i iskoristite njihovu prednost pre nego što postanu prenatrpani i izgube marketnišku moć.

Preispitajte svoje investicije

Proverite sve što se tiče određene industrijske grane kao i da li ste razumeli sve pojave koje mogu da utiču na investicije u tim oblastima, pa donestite odluku da li zadržati investicije gde jesu ili preusmeriti svoj kapital. Suzite fokus

Umesto da se fokusirate na deset projekata – izaberite jedan i završite ga u potpunosti i sa uspehom. Imajte na umu Paretovo pravilo po kome 80% rezultata postiže u 20% ukupnog vremena tokom projekta. Fokusirajte se na tih 20% rada koji će doneti najveći deo rezultata, a sve ostalo posmatrajte kao odvlačenje pažnje koje je za nedisciplinovane i neproduktivne.

Pronađite zajednički put profesionalnog i privatnog života

Nemojte čekati da stignete kući kako bi oslobodili vašu kreativnost. Vaša kreativna energija, dokle god je u skladu sa korporativnom kulturom kompanije, biće inspiracija i za druge zaposlene, što će doprineti povećanju ukupne produktivnosti i stvoriti prijatnije radno okruženje.

Skratite sastanke

Budite efikasni i ograničite ih na oko pola sata i potrudite se da ih završite u predviđenom vremenu. To će vam ostaviti više prostora za akcije koje ste dogovorili na samim sastancima. Fokusirajte se na kritične tačke, izbegnite opšta mesta koja su svima poznata i postarajte se da svi učesnici sastanak napuste sa jasnom agendom zadataka koje treba da ispunte i rokovima.

Veliki uspesi nisu ostvareni preko noći. Rezultat su malih, svakodnevnih radnji tokom dužeg perioda. Stoga sve aktivnosti podelite u manje jedinice koje će vam zagarantovati napredak svakog dana. Proveravajte rezultate rada i na nedeljnom nivou i uverite se da idete ka ostvarenju postavljenih ciljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: