Poslednja aukcija zapisa u 2012.

Pažnja na tržištu poslednjeg dana u ovoj godini usmerena je na aukciju dvogodišnjih trezorskih zapisa denominovanih u evrima, vrednosti 100 miliona evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

10:34

Default images

Trend rasta interesovanja investitora za domaće trezorske zapise, na snazi od kraja septembra, mogao bi se nastaviti i na današnjoj aukciji, imajući u vidu niže potrebe države za finansiranjem, te povećanu likvidnost u svetu, smatraju stručnjaci Tima za ekonomska istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

U januaru će na aukcijama biti ponudjeno ukupno 28 milijardi dinara u dinarskim trezorskim zapisima i 30 miliona evra u hartijama denominovanim u evrima.

Prve januarske aukcije su planirane za sledeću nedelju, i to dvogodišnjih zapisa vrednosti 10 milijardi dinara (8. januara), i tromesečnih zapisa vrednosti tri milijarde dinara (10. januara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: